Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Νεα στον Σκυλο και γατα..

 μια ακομα διαδρομη προστεθηκε.ονομαστηκε ''σνικερς'',και η δυσκολια της,δυσκολη.ανοιχτηκε με Κουκιδη Νικο.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Βαρδιολα-χωρα

 Νεα διαδρομη στη βαρδιολα με δυσκολια V/V+ σε διεδροσχισμη.αναπτυγμα 25μ.Ανοιχτηκε με τον Π.Σιμσιρογλου.χωρις ρελε προς το παρον,και με χρηση φυσικων ασφαλειων και κρανους να ειναι απαραιτητη.Στη σκια απο τις 3μμ.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΓΑΤΑ

 Μια νεα διαδρομη ανοιχτηκε και ονομαστηκε ''ΛΟΥΚΟΥΜΙ'' δυσκολιας 6c+/7a, στους σταλαγμιτες δεξια της 'μπιζές'.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Φαραγγι Βιαραδικων

 Ολοκληρωθηκε το καθαρισμα και η σηματοδοτηση του μονοπατιου προσβασης (μωβ σημαδια) ,που εξυπηρετει δυο νεες διαδρομες στο βαθος του φαραγγιου.


Η ποιοτητα του βραχου ειναι πολυ καλη,και η περιοχη πανεμορφη με αγρια ομορφια και απομονωση.Προσβαση απο την πηγη ακολουθωντας την διασταυρωση για "σκατζουροβραχο" και συνεχιζοντας μετα το πεδιο για 5 λεπτα ακομα σε σκιερο μονοπατι. Ηλιο εχει μετα τις 4 το απογευμα και για δυο περιπου ωρες(μωβ σημαδια).Η πλαγια εχει υψος περιπου 55μ,με δυνατοτητα δυο ραπελ 25μ ή ενα 50 μετρων.Οι δυο διαδρομες ειναι σπορ χαρακτηρα,και υπαρχει και ενα ακομα προτζεκτ της ομαδας''outdoor activities greece''Το κρανος ειναι απαραιτητο καθως και 14 σετακια.

ARUBA 5c /5b ,60m (επιστροφη με δυο ραπελ 25m)

CURACAO 6c+ 27m

προτζεκτ /2sl. 20/25m

Στο πεδιο ''σκατζουροβραχος" εχουν ανοιχτει και τρεις διαδρομες και δυο προτζεκτ απο την ομαδα του ''outdoor activities greece''.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

νεα διαδρομη στο σπαραγαριο

 Μια νεα διαδρομη ανοιχτηκε τον γενναρη μαζι με τον Π.Σιμσιρογλου, και ονομαστηκε LEGO.Η διαδρομη βρισκεται δεξια της rostrum ξεκινοντας απο τα μπλοκ και περνωντας στο χαρακτηριστικο διεδρο-ραμπα.Η ποιοτητα του βραχου ειναι πολυ καλη.Φυσικες ασφαλειες και κρανος,απαραιτητα..δυσκολια, V-,V..

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΒΑΡΔΙΟΛΑ,μονοπατι κορυφης

 Καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε το παλιό μονοπάτι κορυφής,στο λόφο της βαρδιόλας,εξηπηρετώντας τις αναρριχητικές διαδρομες αλλα και την πρόσβαση στην κορυφή και στα ρελέ τους.Να αναφερω οτι υπαρχουν τρεις διαδρομες ανοιγμενες απο εμενα μαζι με τον Παναγιωτη Μελετη,καθαρισμενες με τα ρελε τους.


Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΤΑ

Στην υπεροχη και ονομαστη περιοχη των Βιαραδικων,λιγο μετα την πηγη διπλα στον γεροπλατανο και ακολουθωντας τον χωματοδρομο που συνεχιζει σε μονοπατι (κοκκινα σημαδια),εχουν ανοιχτει 6 διαδρομες απο το 2009.Ο προσανατολισμος ειναι βορρινος και η ποιοτητα του βραχου ειναι η καλυτερη του νησιου. Απο αριστερα προς τα δεξια:
 ΑΜΑΡΕΤΙ 6a+,
 ΚΑΠΡΙΣ 6b+, 
ΟΡΕΟ 6b+(ανοιχτηκε με Στρατηγο Αντωνη και Ευγενια Χαρου),
 ΚΙΤΚΑΤ 6a(ανοιχτηκε με Βουτσινο Γ), 
ΜΠΙΖΕΣ 6c,
 ΠΤΙΜΠΕΡ 4c.
Αναπτυγμα εως 25m.

η τιμωρια των Νταλτον

Νεα διαδρομουλα,εκπαιδευτικου χαρακτηρα,για γνωριμια με τον τροπο φυσικης ασφαλησης.
Απαραιτητο το κρανος και μεσαια καρυδια ή φρεντ.Προσανατολισμος δυτικος.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΒΑΡΔΙΟΛΑ Χώρας ΚΥΘΗΡΩΝ

 Η ΒΑΡΔΙΟΛΑ ήταν ένα υπερυψωμένο παρατηρητήριο-σηματόριο,πάνω στο λόφο πού βλέπουμε δυτικά τού Κάστρου της Χώρας Κυθήρων.Η πρόσβαση είναι έυκολη είται από τόν δρόμο τής Φελωτής(αριστερή διακλάδωση), ή από τό μονοπάτι που αρχίζει από τή Χωρα Κυθήρων (νεκροταφείο-Γερμανικά).
 Οι διαδρομές είναι τρείς ,υψους μεχρι 30 μετρα,εξοπλισμένες μόνο με διπλό ρελέ. Η χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ καί φυσικών ασφαλειών είναι απαραίτητη. Ανοίχτηκαν απο Δ.Στρατηγό καί Παναγιώτη Μελέτη,το καλοκαίρι τού 2016. Προσανατολισμός Ανατολικός.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ανοιξη 2020

Ανοίχτηκε προέκταση τής ''ΜΑ ΑΓΑΠΗ'' απο τούς ανοίξαντες.Δυσκολία 6b. Χρειάζεται προσοχή,διότι έχει ακόμα κάποια σαθρά.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Καλοκαίρι 2019

Ανανεώθηκαν όλα τα ρελέ στόν κεντρικό τοίχο του Σπαραγαρίου.Νέα διαδρομή, ΚΝΟΥΠ,ανοιγμένη απο τους Βουτσίνο Γιώργο και Δαπόντε Μανώλη'.Επαναλήφθηκε και καθαρίστηκε η διαδρομή ''ΜΕ ΑΓΑΠΗ' απο τους ίδιους. Η διαδρομή ΜΑΡΚΕΛΑ έχει πλέον τό ρελέ της χαμηλότερα,στην τελευταία πλακετα,οπου προστέθηκε και δεύτερη.Και οι δύο τους εχουν ναυτίκο κλειδί.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωση 2014

Ανανεωθηκαν τα ρελε των διαδρομων ROSTRUM, VOMER, PATELLA με κλειστους κρικους και προστεθηκε βυσμα στην διαδρομη LINGULA πριν το δυσκολο τελευταιο κοματι,με ναυτικο κλειδι για να γινει ρελε.η δυσκολια μεχρι αυτο το σημειο μολις ξεπερνα τον πεμτο βαθμο. Μια νεα διαδρομη διπλα στη LINGULA με ονομασια ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥ και δυσκολια 5c.
 Συνεχιζεται η προετοιμασια νεου πεδιου στα κυθηρα με 4 νεες διαδρομες και ενα προτζεκτ.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ενημερωση-χειμωνας 2011

Αντικατασταθηκαν ολα τα βυσματα και πλακετες του πεδιου ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΕΣ στην περιοχη του Αγ.Γεωργιου.Επισης και στα υπολοιπα πεδια τα βυσματα ,οι πλακετες και τα ρελε,ειναι απολυτα αξιοπιστα(Roumer).
Στις διαδρομες VOMER ,RAMUS και MARKELLA εχει παρασυρθει το εδαφος στην αρχη τους,δινοντας τους 1 μισι μετρο.Ως αποτελεσμα οι πρωτες ασφαλειες να ειναι αρκετα ψηλα.Προσοχη.
Η διαδρομη SACRUM περιμενει την συντηρηση της,γι'αυτο καλο ειναι να μη σκαρφαλωνεται φετος.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Κακοπλακα (παραλια) Καλαμος



Η περιοχη της διαδρομης δεν εχει καποιο μονοπατι ,καθως ειναι απο τις πιο αγριες του νησιου.Η προσβαση γινεται απο το χωριο Καλαμος,σε χωματοδρομο αρχικα, και σε κακο μονοπατι προς ανατολικα,μεχρι διασελο που οδηγει στην θαλασσα.Τα βραχια στα αριστερα με δυτικο προσανατολισμο.Προσβαση 50 λεπτα μεχρι τα βραχια, και ακομα 15 μεχρι την παραλια.
Η διαδρομη εχει αναπτυγμα 55μετρα, σε δυο σχοινιες(5c 30m/ 5a 25m).Ειναι ασφαλισμενη με ινοξ πλακετες και βυσματα(10χιλ) και ραπελοκρικους στα ρελε.Επιστροφη με δυο ραπελ απο τα ιδια.

Αγια Πελαγια





Στην Αγ.Πελαγια, υπαρχει το φαραγγι της Κακης Λαγγαδας,το οποιο φαινεται απο πολυ μακρια.Υπαρχει δρομος που οδηγει μεχρι την εισοδο του οπου υπαρχει λιμνη. Ο Γ.Θεοχαροπουλος σε μια επισκεψη του, ανοιξε μια διαδρομη με πολυ ενδιαφερουσα προσβαση πανω απο την λιμνη.Τρεις σχοινιες 6a, 6a+, 6b(+).Η επιστροφη γινεται με ραπελ απο τα ιδια,και δυο ακομα μεσα στο λουκι προσβασης.
 Επισης,στην πηγη της ΓΑΛΛΑΝΗΣ  υπαρχουν ακομα,μια διαδρομη 30 μετρων με δυσκολια V, σε καμιναδα(φυσικες ασφαλειες) και μια σπορ χαρακτηρα ακριβως δεξια της.Η διαδρομη φαινεται απο την πηγη διπλα στον δρομο.

ΚΑΛΑΜΙ - Μυλοποταμος


Εγω βρηκα παλια καρφια,και βασισμενος σε αυτα,ανοιξα 3 διαδρομες στον αριστερο ευκολο τοιχο με το διεδρο,στο βαθος του φαραγγιου(2 με καρυδια-V και 1 με πλακετες-IV).Αριστεροτερα υπαρχει και αλλη διαδρομη(V-)με μια πλακετα και ρελε στα 17m.Στα απεναντι βραχια,υπαρχoυν δυο δυσκολες διαδρομες, (αρνητικο διεδρο-σχισμη).Δυο ακομα διαδρομες βρισκονται διπλα στην παραλια στον κοκκινο τοιχο με τις τρυπες(σπορ ασφαλιση), καθως και αλλες δυο στην αλλη μερια της παραλιας,σε μαυρες σχισμες(παραδοσιακη ασφαλιση-η αριστερη ανοιχτηκε απο τον Μανωλη Φουντουλακη-).Αναρριχηση ολη την μερα.

Η προσβαση γινεται απο το χωριο Μυλοποταμος-Παναγια Ορφανη.Περναμε απο το μικρο μοναστηρι, και συνεχιζουμε μεχρι το τελος του δρομου (300μετρα)και παρκαρουμε.Απο εκει περπαταμε δεξια σε μονοπατι που κατεβαινει προς τα κατω αριστερα,μεχρι που βρισκουμε στενο περασμα διπλα σε βραχια που μας κατεβαζει στην παραλια.Το μονοπατι αυτο θελει ιδιαιτερη προσοχη.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Tο σπαραγαριο







Tο σπαραγαριο ειναι η μικρη παραλια που βλεπουμε απο το καψαλι,απεναντι και κατω απο το καστρο της Χωρας. Ο προσανατολισμος ειναι ανατολικος για το κυριως πεδιο,δυτικος για τον απεναντι τοιχο.Σκια απο τις 13.00. Οι διαδρομες ειναι ασφαλισμενες με βυσματα 10mm inox(μονο RAUMER ) και πλακετες inox (RAUMER και ROCKLAND).Η ασφαλιση των διαδρομων εγινε το φθηνοπορο του 2007,με τα ρελε να υπαρχουν απο το 2006.Εκτοτε εχουν γινει αλλαγες και συντηρηση το καλοκαιρι 2009(Ιδιως στα ρελε χρησιμοποιηθηκαν υλικα RAUMER).
Υπαρχουν επιλογες μπουλντερ στα ακρα της παραλιας,καθως και πανεμορφο περπατημα μεχρι το εσωτερικο του φαραγγιου,οπου υπαρχει μια βραχινη αψιδα.
Στον μεγαλο πυργο(50μετρα)που ειναι στο βαθος του φαραγγιου, η προσβαση γινεται απο το βαθος του φαραγγιου,με περπατημα ξεκινωντας απο γκρεμισμενο τοιχο στα αριστερα,και μετα ακολουθωντας το συρματοσχοινο με προσοχη.Κρανος και αυτασφαλιση πρεπει να τηρουνται.Απαραιτητα 70 μετρα σχοινι.

ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΙΧΟΣ
CRISTA GALLI 6c
ROSTRUM 5c
LEGO V trad 20m
ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥ 5c  
LINGULA 6a+ (ρελε στα 10 μετρα με δυσκολια 5α)
ΧΟΦΜΑΝ 6+ trad
VOMER 6a+
RAMUS 6a+
ΚΝΟΥΠ 6a+
MARKELLA 6a
PTERION 6b
MANDIBLE 6a+
ΜΕ ΑΓΑΠΗ 6b
MAXILLA 6a+ 32m!
GLABELLA 6c (υπαρχει ρελε στα 30μετρα+15 για το κανονικο ρελε)
HUMERUS 5c
ΣΚΥΛΑ VI trad 30μετρα(εχει κοινη αρχη με την GLABELLA-3 πλακετες και ρελε στο παταρι)
ULNA 5c
PATELLA 6a
TIBIA 5a


ΠΥΡΓΟΣ
ΦΩΣ . 6b+
FIBULA 5b 35m!
SACRUM 6c 35m!(υπο συντηρηση!)
vereniki 6a (αριστερη και δεξια παραλλαγη)

ΑΠΕΝΑΝΤΙ
Χαιδω 6a 30m
Oregano 7a 35m (ανοιχτηκε απο Justin 2008)

πεδιο Φασκομηλιες


Στο πεδιο Φασκομηλιες , η ασφαληση των διαδρομων γινεται παραδοσιακα, με φυσικες ασφαλειες. Ολες οι διαδρομες εχουν στο τελος βυσμα με ναυτικο,και αρκετο χωρο για ενισχυση σε περιπτωση τοπ-ροπ. Η προσβαση ειναι ευκολη καθως τα βραχια ειναι δεξια,διπλα στο δρομο που οδηγει στον Αγ.Γεωργιο,ενα μικρο μοναστηρι χτισμενο πανω σε αρχαιο ιερο. Ο προσανατολισμος του πεδιου ειναι Βορρινος (ηλιος 14.00-17.00). Το κρανος και οι μεγαλες καρυδες,ή φρεντ,ειναι απαραιτητα.

1. III 10m
2. III+ 7m
3. V+ 10m
4. V 10m
5. V/V+ 10m
6. V- 10m
7. V- 10m
8. V 10m
9. V 12m
10. V+ 12m
11. VI+ 15m
12. III 7m
13. V+ 7m
14. V+ 7m
15. V+ 12m
16. V 12m
17. V- 12m
Μια ακομα διαδρομη 2 σχοινιων στην βορινη πλευρα του βουνου εχει δυσκολια V+ και 70 μετρα φυσικης γραμης σε διεδροκαμιναδα και σχισμη.Ενα καρφι στο ρελε και ενα στα πρωτα 4 μετρα.